SM Világnap a Petőfi Csarnokban

2010. április 23. | Aktuális

Az SM-es Emberek Világszövetségének felhívásához idén második alkalommal csatlakozik Magyarország is. Május 26-án, az SM nemzetközi világnapján a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) szervezésében a Petőfi Csarnokban rendezik meg a II. SM Világnapot. Ki törődik a gyógyíthatatlan betegekkel? – teszik fel a kérdést az SM Világnap szervezői, akik egy nyilvános fórum keretében orvosoktól és [&hellip

Az SM-es Emberek Világszövetségének felhívásához idén második alkalommal csatlakozik Magyarország is. Május 26-án, az SM nemzetközi világnapján a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) szervezésében a Petőfi Csarnokban rendezik meg a II. SM Világnapot.

Ki törődik a gyógyíthatatlan betegekkel? – teszik fel a kérdést az SM Világnap szervezői, akik egy nyilvános fórum keretében orvosoktól és egészségpolitikai szakemberektől várnak válaszokat az SM betegek jövőbeli szociális, munkaerő-piaci, társadalombiztosítási kilátásait érintő kérdésekben. A fővárosi rendezvényen szó lesz a sclerosis multiplexben folyó legújabb kutatásokról és a jövőbeli terápiás lehetőségekről. A szervezők a hazánkban is több ezer ember életét megkeserítő betegség személyes és szociális vonatkozásaira is igyekeznek ráirányítani a figyelmet. A probléma ugyanis túlmutat az SM betegeken, s több százezer olyan családot érint, ahol krónikus beteg vagy mozgáskorlátozott családtag él.

A világnapon hirdetik ki az idén tavasszal az MSMBA által kiírt – az SM hazai médiában való megjelenését, s így a szélesebb közvélemény tájékoztatását célzó – országos sajtópályázat eredményét is. Az SM világnapi rendezvényt délután a Petőfi Csarnok előtt a korlátok közötti korlátlanságot szimbolizáló léggömbök felengedésével zárják.

 

Scroll to top