SM Világnap Budapesten: közösségi program és elismerések

2015. május 28. | Aktuális, Címlap, Közösség

„Ez a nap legyen a szolidaritás, az együttérzés és az együttműködés napja” – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, a sclerosis multiplexes betegek világnapján, amelyre minden év május utolsó szerdáján kerül sor. Budapesten az MSMBA közösségi rendezvényére az ország minden részéből érkeztek sorstársak

Az idei évben megrendezett világnap magyarországi eseményeivel a szervezők – élükön a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány – a társadalomhoz kívánnak fordulni annak érdekében, hogy minél többen legyenek tisztában ennek a betegségnek a jellemzőivel.

A helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: a sclerosis multiplexes betegek éppolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint az úgynevezett egészséges társaik. Életükkel azt példázzák, hogy nehézségekkel együtt is lehetséges minden ember számára a teljes élet megélése.

LatorcaiCs_HerczegnéAz eseményen Latorcai Csaba átadta a „2014. évben Legaktívabb SM Egyesületek” díját, amellyel azoknak az egyesületeknek a tevékenységét díjazzák, amelyek az adott évben a legtöbbet teszik az érintettek életminőségének javításáért. Az első díjat a helyettes államtitkártól Furcsa Józsefné (felső kép), a Jász-Nagykun-Szolnok megyei SM egyesület vezetője vette át, őt követte Herczegné Szabó Marianna, a Békés megyei SM egyesület elnöke (jobb oldali kép). Ugyancsak megköszönték a Vas megyei egyesület munkáját, a civil szervezetet Kardosné Horváth Magdolna képviselte, továbbá elismerést kapott a Gyurácz Annamária vezette Csongrád megyei egyesület is.

A helyettes államtitkár, Ferenc pápa szavaival bátorította a résztvevőket, mely szerint: „Mindannyiunkban egy kincs van. Ha elrejtve tartjuk, elrejtve is marad; ha pedig megosztjuk másokkal, a kincs gyarapodni fog mások kincsei által.”

A világnapi rendezvényen készült fotókat az MSMBA Facebook-albumában, ide kattintva böngészheti.

Scroll to top