Szemészeti előadás Nyíregyházán

2011. március 7. | Közösség

Őrizni kell szemünk világát, s panaszok esetén halogatás nélkül mindig utánajárni az okoknak, s a lehetőségeknek – szűrhették le a tanulságát a dr. Deák Ágnes, a Jósa András Megyei Kórház szemész főorvosa által tartott tájékoztatónak a Nyíregyházi SM Klub tagjai, akik részt vettek a februárban szervezett  ismeretterjesztő programon. Amint arról Vadászné Szabó Aranka klubvezető beszámolt, [&hellip

Őrizni kell szemünk világát, s panaszok esetén halogatás nélkül mindig utánajárni az okoknak, s a lehetőségeknek – szűrhették le a tanulságát a dr. Deák Ágnes, a Jósa András Megyei Kórház szemész főorvosa által tartott tájékoztatónak a Nyíregyházi SM Klub tagjai, akik részt vettek a februárban szervezett  ismeretterjesztő programon.

Amint arról Vadászné Szabó Aranka klubvezető beszámolt, a főorvos az SM betegek szemészeti problémáiról, annak típusairól, a diagnosztizálás lehetséges eszközeiről tartott átfogó előadást. Ebből kiderült: miként maga az SM betegség, a látással összefüggő panaszok is változatos formában jelent- kezhetnek. A látásromlás igen hullámzó aktivitású lehet, a panaszok elhanyagolása akár súlyos szövődmények, végleges látáskárosodás kialakulásához is vezethet. Ezért a látással összefüggő tünetek esetén halogatás nélkül fel kell keresni a szemészeti centrumot, ahol pontos diagnózist tudnak felállítani, ami – a teendőket megtanácskozva akár más szakorvosokkal – alapja lehet a lehetőségek feltérképezésének.

 

Scroll to top