Takarékos évre készül 2010-ben az MSMBA

2010. március 3. | Jelentés

Mivel mind a pályázatok, mind a vállalatok adományainak összege egyelőre bizonytalansági tényező, az országos alapítvány kuratóriuma 2009 őszén finanszírozási sorrendet állított fel 2010-re: meghatározták, melyek azok a tételek, amelyekre mindenképp ki kell szorítani a forrást, s elegendő pénz híján miben kellhet spórolni. Legelső helyre az érintett betegek mindennapjait meghatározó nyíregyházi SM Centrum működtetése került,  azt [&hellip

Mivel mind a pályázatok, mind a vállalatok adományainak összege egyelőre bizonytalansági tényező, az országos alapítvány kuratóriuma 2009 őszén finanszírozási sorrendet állított fel 2010-re: meghatározták, melyek azok a tételek, amelyekre mindenképp ki kell szorítani a forrást, s elegendő pénz híján miben kellhet spórolni.

Legelső helyre az érintett betegek mindennapjait meghatározó nyíregyházi SM Centrum működtetése került,  azt követi az SM Világnap és az Országos SM Nap, miután ezek a fórumok sok beteget mozgatnak meg, s ezek alkalmasak leginkább a külvilággal való kapcsolatfelvételre. A listán a SejtMag magazin következik, mert a minden SMBOE-tagnak ingyenesen járó lap révén jutnak el az információk a sorstársakhoz, s jeleníthető meg az egyesületek munkája. Az SM szervezetek működésének, illetve év végi egyszeri rendezvényeinek támogatása zárja a lajstromot: dotáció várhatóan 2010-ben is lesz, ám mértéke még kérdéses.

Scroll to top