SM Világnap 2014. május, Budapest

Tallózon az SM Világnap fotói között!

2014. május 31. | Aktuális

Hogyan zajlott az SM Világnap Budapesten? Az ország sok részéből ott voltak SM betegtársak, betegklubok és egyesületek képviselői, hogy a világnap szellemiségének megfelelően demonstrálják a sorstársközösség erejét, s küzdjenek a külvilág szolidaritásáért. Az SM Világnap helyszínét Budapesten a Városligetben a Vajdahunyad vára adta. Itt ért véget az MSMBA több helyszínt megjárt és a virtuális térben [&hellip

SM Világnap 2014. május, BudapestHogyan zajlott az SM Világnap Budapesten? Az ország sok részéből ott voltak SM betegtársak, betegklubok és egyesületek képviselői, hogy a világnap szellemiségének megfelelően demonstrálják a sorstársközösség erejét, s küzdjenek a külvilág szolidaritásáért.

Az SM Világnap helyszínét Budapesten a Városligetben a Vajdahunyad vára adta. Itt ért véget az MSMBA több helyszínt megjárt és a virtuális térben is elindított kezdeményezése, hogy szőjük minél többen a szolidaritás szőttesét (az előzmény itt olvasható). Budapesten is sokan voltak kíváncsiak a közös szövés menetére, s egyúttal tudtak meg bővebben információkat a sclerosis multiplex betegségről.

A Világnap ünnepi része a Mezőgazdasági Múzeum egyik nagytermében zajlott, itt köszöntötte a résztvevőket dr. Kelemenné Szántai Anita, az MSMBA elnöke, Nagyné Siraky Szilvia, a Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesületének (SMBOE) alelnöke, dr. Jakab Gábor, az Uzsoki utcai kórház neurológus osztályvezető főorvosa. Az MSMBA elmúlt 15 évének eredményeiről és küzdelméről Nadabánné Benyik Éva, az alapítvány ügyvezető titkára adott áttekintést, majd a nyíregyházi SM Centrumot dr. Kelemenné Szántai Anita mutatta be egy itt megtekinthető kisfilm kíséretében. Az ünnepség keretében díjazták azokat a mecénásokat, akik személyesen vagy az általuk képviselt cég révén sokat tettek az SM betegek célkitűzéseinek megvalósítása érdekében (a díjazottak névsora itt olvasható).

Az ünnepséget követően a remény léggömbjeinek felengedése már a szabadtérben történt meg. Miután elszálltak a színes léggömbök, a szolidaritás jegyében séta, illetve futás vette kezdetét, miközben zenekar gondoskodott a zenei aláfestésről.

A fotógaléria ide kattintva a Facebook albumunkban tekinthető meg.

 

Scroll to top