Tízmilliós pályázatok elbírálás alatt

2010. október 14. | Visegrádi Alap

Több mint 80 millió forintra pályázik a Magyar SM Betegekért Alapítvány (MSMBA), a legnagyobb tétel a Nyíregyházi SM Centrum bentlakásos intézménnyé való fejlesztését célozza, de nemzetközi betegtalálkozóra is próbálnak támogatást nyerni. 2010-ben a Nemzeti Civil Alapból (NCA) 1,7 millió forintot nyert az MSMBA működésre. Az NCA ezen felül a betegek érdekvédelmének segítésére és egy nyíregyházi [&hellip

Több mint 80 millió forintra pályázik a Magyar SM Betegekért Alapítvány (MSMBA), a legnagyobb tétel a Nyíregyházi SM Centrum bentlakásos intézménnyé való fejlesztését célozza, de nemzetközi betegtalálkozóra is próbálnak támogatást nyerni.

2010-ben a Nemzeti Civil Alapból (NCA) 1,7 millió forintot nyert az MSMBA működésre. Az NCA ezen felül a betegek érdekvédelmének segítésére és egy nyíregyházi nyílt napra 1 milliót, a kecskeméti nemzetközi betegtalálkozóra 1,5 millió forintot ítélt meg. Ugyancsak a nemzetközi együttműködésre alapozva indult az alapítvány a Visegrádi Alap kiírásán is: a pozsonyi székhelyű szervezet olyan együttműködéseket támogat, amely Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot és Lengyelországot is érinti. Miután a 2011 márciusában Pécsre tervezett orvosfórum és civil találkozó iránt tíz ország SM szervezetei – köztük a visegrádi négyek is – jelezték érdeklődésüket, 3,9 millió forint nemzetközi forrásra pályázott az MSMBA.

Amint arról Nadabánné Benyik Éva ügyvezető titkár tájékoztatott, két helyen is próbálkoznak jelentős forrásokat nyerni a Nyíregyházi SM Centrum fejlesztésére, hogy az végre bentlakásos lehessen, s az egész országból fogadhasson betegeket. Az Országos Foglalkoztatási Alap pályázatán 12 és fél millió forintot céloztak meg az emelt szintű ellátás fejlesztésére, míg az Észak-Alföldi Operatív Program keretében egy részletesen kidolgozott, építészeti, műszaki és szakmai tervekkel alátámasztott, 68 millió forintos költségvetésű pályázatot nyújtottak be.

Kapcsolódó cikkek:
A betegek rehabilitációját szolgálta az 1 százalék
10 millió forint alapítványi támogatás 2009-ben
Az MSMBA közhasznúsági jelentései (2003-2009.)

Scroll to top