Újraindul az SM betegek információs telefonvonala

2020. szeptember 29. | Aktuális, Címlap

A koronavírus miatti krízishelyzetre tekintettel ismét elindul a speciális telefonos információs szolgálat: neurológus szakorvosok és rehabilitációs szakember segíti a sclerosis multiplexes betegeket.

Az SM betegek és a hozzátartozók a koronavírussal és SM betegségükkel kapcsolatban is számos kérdésben várnak válaszokat és segítséget, ezért szerveztük meg az új szolgáltatást – indokolta a 2020 tavaszán elindított telefonvonal szükségességét Szántai Anita, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) elnöke. A projekt az elmúlt időszakban szünetelt, ám az igényekre tekintettel október 2-től újra él a telefonvonal.

A szolgáltatás szakmai hátterét az SM betegeket országszerte kezelő neurológus szakorvosokat összefogó tudományos testület, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság (MANIT) adja. A szakmai szervezet képviseletében dr. Rajda Cecília, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának docense szervezte meg a szakorvosokból és pszichológusokból álló szakértői csapatot.

Az alapítvány segélyvonalán októbertől hétfői, szerdai és pénteki napokon 13 és 14 óra között neurológus
szakorvos érhető el. Ugyanezeken a napokon 14 és 17 óra között rehabilitációs szakember fogadja a hívásokat és igyekszik segíteni. Pszichológussal kedden és csütörtökön 13 és 14 óra között tudnak beszélni a hívók. A tavasszal elindított szolgáltatásról további információ ide kattintva olvasható.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány hálásan köszöni az érintett betegek nevében
minden segítő szakembernek a közreműködést!

A hétfőn, szerdán és pénteken 13-17 óra között hívható telefonszám:
/neurológus szakorvosi információk 13-14 óra, rehabilitációs segítségnyújtás 14-17 óra/
0630 303-64-66

Scroll to top