Már szövik a szolidaritás szőttesét

2014. április 15. | Közösség

Gyulán kezdték meg a sclerosis multiplexes betegekkel való szolidaritást szimbolizáló szolidaritás szőttesének szövését. A szövőszék a békési városból országos körútra indul, amelynek utolsó állomásán májusban, az SM világnapi rendezvényen zárul majd a szőttes készítés. Április 14-én a gyulai városközpontban gyűltek össze azok a civilek, SM egyesületi tagok és támogató pártolók, akik útjára indították az SM [&hellip

Gyulán kezdték meg a sclerosis multiplexes betegekkel való szolidaritást szimbolizáló szolidaritás szőttesének szövését. A szövőszék a békési városból országos körútra indul, amelynek utolsó állomásán májusban, az SM világnapi rendezvényen zárul majd a szőttes készítés.

Április 14-én a gyulai városközpontban gyűltek össze azok a civilek, SM egyesületi tagok és támogató pártolók, akik útjára indították az SM szövőszéket, amelyen néhány egyszerű mozdulattal egy-egy sort szőve április és május folyamán SM betegek és egészségesek egyaránt kifejezhetik a betegséggel együtt élőkkel való szolidaritásukat.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány által meghirdetett országos akció keretében az ország számos pontján az SM betegekkel közös „szövésre” hívják az egészséges embereket. A kezdeményezés alkalmat adhat a betegek és egészségesek közötti szövetség szimbolikus létrehozására, emellett ráirányítja a társadalom figyelmét a betegséggel együtt élők nehézségeire és mindennapos kihívásaira is. A gyulai rendezvényt követően hetente új helyszínen, az ország számos városát bejárva jelenik meg a szövőszék, végül május utolsó szerdáján, a fővárosi SM világnapi rendezvényen zárul a szövés.               

Gyuláról indul országos útjára az SM szövőszék, amelyen néhány egyszerű mozdulattal egy-egy sort szőve április és május folyamán bárki kifejezheti az SM betegekkel való szolidaritását.
A „szövési” programban a következő megyei SM egyesületek vesznek részt:
•    Békés Megyei SM Emberek Közhasznú Szervezete
•    Győr-Moson-Sopron megyei SMesély Egyesület
•    Esztergom és Vonzáskörzete SM Klub
•    Bács-Kiskun Megyei Smaragd SM Egyesület
•    Hajdú-Bihar Megyei SM Egyesület
•    Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei SM Egyesület
•    Észak-Magyarországi SM Egyesület
•    SMile Dél-pesti SM Betegek Közhasznú Egyesülete

Az akcióhoz az interneten is lehet csatlakozni: a honlapunkon elérhető virtuális szövőszéken bárki szőhet néhány sort, kiválasztva a számára tetsző színű alapanyagot. Mindez szimbolizálja: a világ színes, s előrébb juthatunk, ha összefogunk. A “vetélő hajítás számláló” jegyzi, hogy hányan látogatták meg a szövőszéket, illetve összesen hány sor készült.
A virtuális szövőszék ide kattintva érhető el.

 

Scroll to top