21 pontban, hogy mit tettünk 2021-ben az SM betegekért

2022. január 11. | Aktuális, Az alapítvány, Jelentés, Kiemelt, MSMBA

Mit tettünk 2021-ben a sclerosis multiplexes betegekért? 21 pontban összefoglaltuk.

 1. 31 ezer felhasználó járt weboldalunkon, ahol 86 ezer oldalt néztek meg.
 2. 174 ezer embert értünk el Facebook oldalunkon.
 3. Működtettük az SM Információs Vonalat, hogy szakorvosok, pszichológusok, rehabilitációs szakember bevonásával segítsünk a járványhelyzetben felmerülő kérdések megválaszolásával.
 4. Elindítottuk az SM Mozgásprogramot, amely keretében ingyenesen biztosítunk személyes gyógytornát, online gerinctornát és jógát az SM betegek számára.
 5. Megszerveztük az SM Világnapot, amelynek online előadásait több ezren látták élőben vagy nézték meg utólag a videótárban.
 6. 10 ezren látták az autoimmun betegek COVID-19 védőoltásáról szervezett online előadásunkat élőben vagy felvételről.
 7. Elindítottuk honlapunkon Gyermekvállalás rovatunkat, ahová folyamatosan kerülnek fel előadások, cikkek, riportok, hogy segítsük a családalapítás előtt álló SM betegeket.
 8. Megszerveztük a Látás Világnapját, ismeretterjesztő előadást és sajtókampányt szerveztünk az SM és a neuromyelitis optika (NMO) közötti különbségek tudatosítására.
 9. Riportfilmeket forgattunk NMO-val élő, példaadó betegekkel, a kisfilmeket több mint 35 ezren látták a közösségi médiában, azokat országszerte több helyi televízió is műsorra tűzte.
 10. Rendszeresen szerepeltünk a sajtóban, hogy felhívjuk minél többek figyelmét a sclerosis multiplexes betegek helyzetére.
 11. Országszerte terjesztettük az iSMeretek tudástárat a neurológiákra.
 12. Honlapunkon teret adtunk a betegség megértését segítő podcastoknak, animációknak.
 13. Együttműködtünk a Magyar Neuroimmunológiai Társasággal (MANIT).
 14. Együttműködtünk az Európai SM Platformmal (EMSP).
 15. A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége tagszervezeteként együttműködtünk a szövetség által szervezett Országos SM Nap promóciójában, hogy országszerte azokhoz is eljussanak az elhangzott információk, akik nem tudtak személyesen jelen lenni.
 16. A Multiplex Magazint kiadó Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete partnereként együttműködtünk a lap tartalmának összeállításában.
 17. Eszközökkel támogattuk a neurológiai osztályokat, hogy helyben elvégezhetők legyenek olyan vizsgálatok, amelyekért korábban utazniuk kellett az SM betegeknek.
 18. Szociális támogatást nyújtottunk a járvány miatt munkahelyüket vesztett vagy más ok miatt anyagilag nehéz helyzetbe került SM betegeknek.
 19. Folyamatosan biztosítottuk a Nyíregyházán nappali ellátást nyújtó SM centrumunkban az SM betegek részére az ingyenes rehabilitációs szolgáltatásokat.
 20. Pályázati beruházás révén fejlesztettük a nyíregyházi SM centrumunk mellett működő, akadálymentes szállásszolgáltatást nyújtó Borbányai Rehabilitációs Házat.
 21. Programjaink megvalósításához sikeresen pályáztunk a Nemzeti Együttműködési Alap, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, valamint vállalatok támogatási programjai keretében.

Köszönjük minden civil, szakmai és vállalati Partnerünknek, hogy munkájával, szakértelmével, anyagi támogatásával segített programjaink megvalósításában! Bízunk abban, hogy 2022-ben is megtisztelik alapítványunkat bizalmukkal.

Köszönjük az 1%-os adófelajánlásokat! Adószámunk: 18381690-1-04

Programok, pályázatok: Fazekasné dr. Magda Erzsébet – m.s.m.b.a@outlook.hu

Betegedukáció, kommunikáció, sajtó: B. Papp László – sajto@msmba.hu

Web, Facebook, mozgásprogram: Deli Mónika – sm@civilprojekt.hu

Borbányai Rehabilitációs Ház, Nyíregyháza: Kék Ignácné – hello@smcentrum.hu

Egészséges, sok élményt adó, eredményes évet kívánok!
Szántai Anita elnök

Scroll to top