Bowlingpálya SM betegeknek is

2021. szeptember 1. | Aktuális, Életmód

Az SM betegek számára is használható új bowlingpályát alakítottak ki és adtak át Gyulán.

A belvárosi új sportközpontot a térségben élő sérült fiatalokat is patronáló Dél-Alföldi Wellness Egyesület működteti, amely szorosan együttműködik a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetével, így az SM szervezet tagjai számára is nyitva áll a sportolási lehetőség. Nemcsak Békés, hanem Bács-Kiskun megyei SM betegek is voltak már tesztelni az új sporthelyszínt. Amint Nyikora Péterné egyesületi elnök elmondta, az akadálymentes bowlingcentrum szolgáltatásait az SM egyesület tagjai kedvezményesen vehetik igénybe, a pálya pedig nemcsak sportcélokat szolgál, hanem közösségi találkozási pontnak is szánják.

A beruházó egyesület egy pályázat révén nyert jelentős forrást a pálya megépítésére. Fő céljuk, hogy a helybeli sérült sportolók számára lehetőséget teremtsenek a játék szabályainak elsajátítására, a gyakorlásra, az edzésre és a versenyzésre. A négypályás terem szabad kapacitásait felkínálva a nagyközönség előtt is megnyitották a kapuikat az egykori gyulai kismozi épületében, a Béke sugárút 28. szám alatt, ezzel teremtve plusz bevételt a civil szervezet céljaihoz is. Aki Gyulán jár, annak bejelentkezni, pályát foglalni a +3670 409-5991-es telefonszámon lehet.


A cikk a Multiplex Magazin 2021/1. lapszámában jelent meg. A hirdetéseket nem tartalmazó, ingyenes betegtájékoztató és életmód magazin nyomtatásban eljut az ország minden SM centrumként működő neurológiai osztályára, valamint a betegszervezetekhez. A lapot kiadóként a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete (Bekesmegyeiscleroris.hu) jegyzi, tudományos partnere az SM betegek kezelésében dolgozó neurológusokat is összefogó Magyar Neuroimmunológiai Társaság (MANIT). A lapszámok IDE KATTINTVA teljes terjedelmükben PDF formátumban letölthetők az internetről is.

 

Scroll to top