Egyetemi kreatív táncórák SM betegeknek

2016. szeptember 28. | Aktuális, Kiemelt, Közösség

2000 óta hirdetik meg Pécsen a Táncoló Egyetem kurzusait, idén Sclerosis Multiplex és Parkinson-kór által sújtott betegeknek önálló kurzust hirdetnek.

Amint a Táncoló Egyetem bemutatkozásában áll, kiváló találkozási lehetőség ez könnyed, vidám légkörben a különböző karok hallgatóinak és dolgozóinak, valamint az egyetemi és a városi polgároknak, testmozgás és szórakozás egyben. A kurzusok tehát nemcsak egyetemi hallgatóknak szólnak, hanem mindenki előtt nyitottak.

A “Kreatív tánc Parkinson-kórral és Sclerosis Multiplex-szel élők számára” névre hallgató kurzust Szuhán-Glass Beáta vezeti péntekenként 14:00 és 14:45 között (időpontváltozás!) csütörtökönként 15:30 és 16:15 között a Pécsi Tudományegyetem Tánctermében (Pécs, Ifjúság útja 6. B épület).

A tánc tudományosan bizonyítottan jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Ez a tulajdonsága kiemelkedően fontos, ha azt valamilyen negatív hatás éri. Emiatt indítja el a Táncoló Egyetem kimondottan Parkinson-kórral és Sclerosis Multiplex-szel élők számára legújabb kurzusát. E kreatív tánc az idegrendszer, a kedélyállapot és az izomzat erősítését célozza táncstílusok sokaságával, különféle eszközök alkalmazásával, remek zenékkel, kiváló társaságban, hogy ezzel is hozzájárulhasson a résztvevők minél kiegyensúlyozottabb életéhez.

Bánkyné Perjés Beatrix projektmenedzser az MSMBA.hu portál érdeklődésére elmondta: az első táncórát szeptember 30-án tartják, de akár a későbbiek során is van lehetőség csatlakozni. Érdeklődni a tancprojekt@pte.hu címen lehet, telefonon pedig a +3672 501-500 köztponti telefonszám 12123 mellékén. A Táncoló Egyetem weboldalának címe: www.tancolo.pte.hu

 (A fotó illusztráció)

Scroll to top