Felfüggesztett börtönt kapott az SM beteget árokba lökő buszsofőr

2017. február 20. | Aktuális, Kiemelt, Sorstársak

A Pécsi Járásbíróság másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a buszsofőrt, aki egy sclerosis multiplex megbetegedésben szenvedő utassal bánt el.

A bíróság a vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt ítélte el. Az ítélet végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztették.

Amint arról a 168Ora.hu hírt adott, a bíróság tájékoztatása szerint a vádlott 2015 decemberében egy helyi járatú autóbuszt vezetett Pécsett, amelyre a mozgássérült – sclerosis multiplex megbetegedésben szenvedő – sértett fel akart szállni. A buszsofőr a közlekedésben akadályoztatott sértettet nem akarta felengedni a buszra, mert azt hitte, hogy ittas állapotban van, annak ellenére, hogy jelezte neki, hogy nem ittas, hanem betegsége miatt tűnik annak. Rövid szóváltást követően végül a sofőr felengedte a buszra az utast, aki miután a végállomáson leszállt, lefényképezte a busz rendszámát a korábbi konfliktus miatt. A vádlott miután ezt látta, számon kérte tőle, majd a telefonját el akarta venni. Mivel a sértett a telefont nem adta át, ezért megpróbálta kicsavarni a kezéből, azonban ez nem sikerült neki. Ekkor a buszsofőr két kézzel belökte a mozgássérült személyt a járda mellett található 5 méter mély meredek árokba. A sértett jelezte a sofőrnek, hogy nem tud egyedül kimászni az árokból, ennek ellenére a sofőr miután 5-10 percig állt az árok mellett, otthagyta a sértettet és az autóbusszal a helyszínt elhagyta. A sértett a betegségéből kifolyólag nem tudott egyedül kimászni az árokból, ezért egy ismerősét hívta telefonon, aki segített neki. A sértett az árokba lökéstől különböző – nyolc napon belül gyógyuló – sérüléseket szenvedett el.

A bíróság döntése egyelőre nem jogerős, mivel az ítélet ellen a vádlott védője fellebbezett.

Scroll to top