SejtMag Magazin 2013. tavasz

Itt az 5 éves SejtMag Magazin tavaszi lapszáma

2013. április 23. | Aktuális

Másfélmillió karakter, ezer fotó, sok száz cikk, négyszáz újságoldal: ez az elmúlt 5 év mennyiségi mérlege. A SejtMag Magazin 2008 tavaszán került először az SM betegek kezébe, hogy tájékoztasson, segítsen az eligazodásban úgy a civil élet, mint a tudomány világában. A lap ma az egyetlen országos, civil kiadásban megjelenő újság Magyarországon, amely a sclerosis multiplexről [&hellip

SejtMag Magazin 2013. tavaszMásfélmillió karakter, ezer fotó, sok száz cikk, négyszáz újságoldal: ez az elmúlt 5 év mennyiségi mérlege. A SejtMag Magazin 2008 tavaszán került először az SM betegek kezébe, hogy tájékoztasson, segítsen az eligazodásban úgy a civil élet, mint a tudomány világában. A lap ma az egyetlen országos, civil kiadásban megjelenő újság Magyarországon, amely a sclerosis multiplexről szól sclerosis multiplexes embereknek. Illetve nemcsak nekik, hiszen a lap küldetése az is, hogy azok is többet tudjanak az SM-ről, akiknek nincs személyes tapasztalatuk, segítse a betegklubokat, az egyesületeket a kapcsolatépítő munkájukban.

Read More
Az újság prezentálja úgy az egészségpolitikai döntéshozók, mint az orvosok, nővérek, gyógyszeripari vállalatok és civil partnerek felé azt az elszántságot és önként vállalt munkát, ami a sorstársközösségeket országszerte jellemzi, illetve negyedévről-negyedévre megmutatja azt a nem önként vállalt küzdelmet, amit a betegséggel élő családoknak olykor nap mint nap meg kell vívniuk. Amint B. Papp László főszerkesztő fogalmaz, nagy értéket sikerült megőrizni azáltal, hogy a magazin mind a mai napig országszerte nemcsak az egyesületi tagoknak jár ingyenesen, hanem az SM centrumokba is eljut, hogy olyan betegekhez is utat találjon, akik személyesen (ma még) nem részesei a helyi közösségeknek. Fontos fegyvertény az is, hogy a lap egyetlen reklámnak és hirdetésnek sem ad helyt, a nap és az este minden órájában áradó reklámdömpingtől távol tudta magát, s nem akar olvasóinak semmit sem eladni.

A 2013. tavaszi lapszámmal elindult a lap 6. évfolyama, a szerkesztőség a 21. lapszámot is azzal a reménnyel nyújta át az olvasóknak, hogy abból praktikus és érdekes ismeretek mellett lelki muníciót is meríthetnek a folytatáshoz.


A tartalomból:
  • Merre tovább betegszervezetek?
  • Szakmai díj a civil médiamunkáért
  • SM Világnapra készülnek a fővárosban és vidéken
  • Mindenkit megillető betegjogok
  • Elveszett életévek és hatékony terápiák
  • Ritkábban alkalmazható injekciót kutatnak
  • Már 50 beteget fogandak Nyíregyházán
  • Házasság és betegség
  • Segélyek az egészségbiztosítótól és a nyugdíjfolyósítótól
  • Hírek az SM betegek közösségeiről

A SejtMag Magazin innen letölthető PDF formátumban.

Scroll to top