Még komfortosabbá vált a nyíregyházi Borbányai Rehabilitációs Ház

2021. szeptember 2. | Aktuális, SM Centrum

Befejezéséhez közelít az a turisztikai fejlesztési beruházás, amely keretében még vonzóbbá válik a Borbányai Rehabilitációs Ház. Az SM betegek nappali ellátóhelyeként is működő akadálymentesített intézményben gyógytornász, gyógymasszőr is rendelkezésre áll, az SM betegek számára díjmentesen.

Befejezés előtt áll az a turisztikai fejlesztési beruházás, amely keretében még vonzóbbá tették a szállásfoglaló oldalakon Borbányai Rehabilitációs Ház néven kereshető nyíregyházi szálláslehetőséget. Az SM betegek nappali ellátóhelyeként is működő akadálymentesített intézményben gyógytornász, gyógymasszőr és egyéb kezelések is rendelkezésre állnak az SM betegek számára díjmentesen.

– Egy turisztikai pályázat keretében a szálláshelyek minőségi megújulására szobánként 1 millió forint támogatást lehetett elnyerni, ami mellé önerőt sem kellett biztosítani. Sikerrel indultunk a forrásért, így a pályázat révén fejleszthettük mind a 7 szobát és a kiszolgáló helyiségeket. Új eszközöket vásárolhattunk és a ház körül is beruházásokat hajtottunk végre – számolt be Fazekasné dr. Magda Erzsébet, a házat működtető Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) ügyvezető titkára. A pályázat célja, hogy segítse a szálláshely kihasználtságának növelését, a fejlesztés a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, 7 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A tisztasági festésen túl új zuhanypaneleket szereltek be, a közös használatú vizesblokkokban szenzoros kézmosókat szereltek fel, és szenzoros kukákat helyeztek el. Minden szobába került televízió, hűtő és légtisztító berendezés is. Kültéren új autóbeállót alakítottak ki, ami rossz idő esetén akár fedett külső közösségi térként is szolgálhat, továbbá hangulatosabbá tették az udvar más részeit is. A korábban kialakított bográcsozási, szalonnasütési lehetőség mellett, telepítettek kerti padot, egy kis fahidat és egy fedett filagóriát is,amely tavasztól késő őszig időjárástól függetlenül használható például kártyázásra, amely a vendégek kedvenc szórakozása.

A Nyíregyházán a Lajtos u 33. szám alatt található házban bárki foglalhat szállást. Az SM betegek legalább 5 napos tartózkodás esetén mind a szálláshelyet, mind az igényelt kezeléseket ingyen vehetik igénybe, a velük érkező hozzátartozóknak pedig kedvezményt nyújtanak. A szükséges igazolásokról, további részletekről Kék Ignácné intézményvezető szolgál bővebb információkkal a (0642) 596-683 telefonszámon vagy a hello@smcentrum.hu címen.

Scroll to top