Megjelent a Multiplex Magazin új lapszáma

2018. december 30. | Aktuális

Lendületet adni képes riportokkal, a mindennapokban hasznosítható ismeretekkel megjelent a Multiplex Magazin 2018/3 lapszáma. Az újság ingyenesen eljut az ország SM centrumaiba, SM egyesületeihez és klubjaihoz is.

Nagy hangsúlyt kap a lapszámban az internet. Amint arról B. Papp László főszerkesztő beszámolt, az egyik riport az ESEM.hu oldal szerkesztőit mutatja be, a másikban az SM – pozitív gondolkodással Facebook-csoportot alapító sorstárs nyilatkozik. A magazin külön cikkben kitér arra, milyen veszélyekkel jár mostanság az interneten való keresgélés és miért kell kritikával kezelni mindent, amit az ember a világhálón talál.

Mitől fájhat a betegség? címmel jelent meg a cikk, amely az SM-re jellemző fájdalomtípusokat és azok enyhítési lehetőségeit foglalja össze, míg az Ezerarcú fájdalmak című anyagban prof. dr. Vécsei László, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának vezetője, az Európai Fájdalom Társaságok Szövetségének hazai képviselője nyilatkozik a témában.

A családtervezés kérdéskörét járja körbe a lap a Fogamzásgátlás terápiák idején című cikke. A betegséggel való együttélés pszichológiai kihívásai is terítékre kerülnek a Nem elég csak a testet kezelni című írásban, amely rámutat: az SM következtében a lélek ugyanúgy sérülhet, miként az idegpályák, ezért nem szabad elhanyagolni ezt sem.

A Multiplex Magazin körképet közöl a területi SM szervezetek aktualitásaival, illetve beszámol arról, hogy 2019-ben Gyula lesz az SM fővárosa, miután a Békés megyei SM egyesület felvállalta az idei Országos SM Nap megszervezését.

Scroll to top