Otthonápolás és rehabilitáció: dolgoznak az egyesületek

2018. augusztus 31. | Aktuális, Kiemelt

A projekt tervezett menetrendje szerint zajlik az SM betegek segítését célzó pályázati program.

Amint azt korábban hírül adtuk, a programot 2018. július 1-től hat megye helyi SM egyesületének bevonásával valósítják meg. Ahogyan arra Fazekasné dr. Magda Erzsébet projektmenedzser havi jelentésében kitért, a programban résztvevő SM egyesületek képviselői augusztus 28-án Hajdúnánáson találkoztak, hogy beszámoljanak munkájukról.

– A találkozás célja az volt, hogy ellenőrizzük a program előrehaladását, hogy időarányosan teljesültek-e eddig a kitűzött célok, van-e szükség valahol beavatkozásra, újabb betegek vagy szakemberek toborzására. Az egyesületvezetők beszámolói alapján minden területen rendelkezésre állnak a szakemberek, folyamatosak a rehabilitációs kezelések, rendben zajlik az otthongondozás is. Az SM betegek és a családtagjaik eddigi visszajelzése alapján pozitív a program fogadtatása – fogalmazott a projektvezető.

EMMIA FOF2018/56 számon futó program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg, lebonyolítója a Magyar Sclerosis Multiplex Betegekért Alapítvány. Békés, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tudtak bevonni betegeket a segítő szolgáltatásokba. A pályázatban eredetileg 66 SM beteg segítését vállalták fel a civil szervezetek, ám ennél végül valamivel több sorstársnak tudják biztosítani a szolgáltatásokat a megyei egyesületek.

Scroll to top