Partnerség és kooperáció

2010. március 3. | MSMBA

Egy évtized alatt ugrásszerűen megnőtt a különféle civil szervezetek száma. Ez egyrészt örvendetes, ha együtt jár az önszerveződő mozgalmak megerősödésével, másrészt viszont azzal a veszéllyel jár, hogy a rendelkezésre álló pályázati és szponzori támogatások elaprózódnak. A civilek között is verseny zajlik: elég csak a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlási kampányra gondolni, de hasonló versengés folyik [&hellip

Egy évtized alatt ugrásszerűen megnőtt a különféle civil szervezetek száma. Ez egyrészt örvendetes, ha együtt jár az önszerveződő mozgalmak megerősödésével, másrészt viszont azzal a veszéllyel jár, hogy a rendelkezésre álló pályázati és szponzori támogatások elaprózódnak.

A civilek között is verseny zajlik: elég csak a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlási kampányra gondolni, de hasonló versengés folyik a pályázati forrásokért és a mecénások jóindulatáért is. Ugyan ma egy civil szervezetnek nehezebb boldogulnia, ám összességében mégis fejlődésre sarkallhat az egymással való megmérettetés. Ma már nem elég a személyes kapcsolatok erejében bízni, a kisvállalkozóktól a milliárdos forgalmú gyógyszercégekig mindenhol nyomon követik, mire fordította egy szervezet az adományt, miként tudja hatékonyan hasznosítani a rendelkezésre álló forrásokat. Alapvető elvárás a gazdálkodás átláthatósága és az elszámoltathatóság.

Az MSMBA jól áll ebben a versenyben. Megtanultunk, s a helyi szervezetek munkatársait is igyekeztünk megtanítani pályázatokat írni, pontos könyvelést vezetni, a társadalmi és üzleti szférával gördülékeny kapcsolatot ápolni. A helyi szervezeteknek utalt támogatásokról, a programokra, fejlesztésekre, eszközvásárlásokra, szociális segélyezésre fordított összegekről rendszeresen beszámolunk közhasznúsági jelentésünkben, amit mind interneten, mind  a SejtMag magazinban rendszeresen közzéteszünk, hogy ezzel is biztosítsuk gazdálkodá- sunk átláthatóságát.

Sorstársaink nevében nagyon sok embernek kell megköszönnünk az elmúlt 10 év sikereit: aktív SM betegeknek, családtagoknak, önkénteseknek, orvosoknak és ápolók- nak, magánembereknek és vállalkozóknak, egészségügyi intézményeknek, az SM terápiák gyógyszereit biztosító és fejlesztéseinket nagyvonalúan támogató gyógyszeripari vállala- toknak. Bízunk abban, hogy eredményeink nyomán méltónak találnak bennünket a továbbiakban is a partnerségre. Elégedettek ugyanis sosem lehetünk, hiszen miként az SM betegség újabb és újabb nem várt kihívásokat állít az egyes ember elé, ugyanúgy szüksége van az általunk patronált sorstársközösségeknek is arra, hogy számíthassanak a biztos támaszra, amit az MSMBA jelent számukra.

 

Scroll to top