Nemzetközi pályázat az SM napért a Visegrádi Alaphoz

2012. április 30. | Visegrádi Alap

Nemzetközi pályázat keretében igyekszik forrást előteremteni a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) annak érdekében, hogy az évtizedes hagyományok folyatásaként 2012-ben is meg lehessen rendezni a szeptemberi országos SM napot. Nadabánné Benyik Éva, az MSMBA ügyvezető titkára elmondta: a határokon átnyúló együttműködéseket felkaroló Visegrádi Alaphoz nyújtott be az alapítvány pályázatot. A Magyarország, Szlovákia, Csehország és [&hellip

Nemzetközi pályázat keretében igyekszik forrást előteremteni a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) annak érdekében, hogy az évtizedes hagyományok folyatásaként 2012-ben is meg lehessen rendezni a szeptemberi országos SM napot. Nadabánné Benyik Éva, az MSMBA ügyvezető titkára elmondta: a határokon átnyúló együttműködéseket felkaroló Visegrádi Alaphoz nyújtott be az alapítvány pályázatot.

A Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország közötti tudományos és civil kapcsolatok erősítését elősegíteni hivatott Visegrádi Alap 2011-ben már támogatta az MSMBA-t: akkor a 10 országot megmozgató pécsi nemzetközi konferenciára 7200 eurót utalt át a civil szervezetnek, amivel a költségek felét fedezte.

A jelenlegi pályázati kiírásban a költségvetés 70 százalékát lehet megcélozni. A szlovák, a cseh és a lengyel SM szervezetek idén is együttműködésükről biztosították a hazai MSMBA-t, így amennyiben a pályázat sikerrel jár, a visegrádi országokból 4-4 ember érkezhet majd Magyarországra.

Az SM napot ez alkalommal Budapesten szerveznék meg. Az Orvos Tanácsadó Testület szeptember 8-án ülésezne, s szeptember 9-én vasárnapra invitálnák a betegeket szerte az országból. Várhatóan május-június hónapokban dől el, hogy nyer-e a pályázat, illetve milyen keretek között lehetséges az SM nap lebonyolítása. A fejleményekről, részletekről nyári lapszámunkban adunk hírt.

 

Scroll to top