Örömtánc SM betegekkel: indul a forgatás!

2021. augusztus 13. | Aktuális, Kiemelt, Közösség

Kialakultak a helyszínek és időpontok arról, melyik városban mikor lesz a Jerusalema örömtánc felvétele az SM betegekkel és a hozzájuk csatlakozó családtagokkal, barátokkal, segítőkkel.

A 2021. májusi SM Világnapon közzétett felhívásra több városból is jelentkeztek, hogy szeretnének részesei lenni a sclerosis multiplexes betegeknek meghirdetett Jerusalema tánckihívásnak. A felhíváshoz kapcsolódó oktatóvideókat már korábban közzétettük (e cikk végén is ott a link): állva, ülve, segédeszközzel is lehet gyakorolni a tánclépéseket, majd csatlakozni a budapesti, a szegedi vagy a hatvani forgatási helyszínhez.

Karikó-Tóth Tamás diplomás gyógytornász és koreográfus közreműködésével készültek el az oktatóvideók. A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) és a Biogen Hungary Kft. közös kezdeményezése nyomán Budapesten, Szegeden és Hatvanban lesz forgatás, amikor minél több SM beteget, hozzátartozókat, önkénteseket, orvosokat, ápolókat, segítőket is várnak, hogy legyenek részesei az örömtáncnak. A klip premierje szeptemberben Debrecenben az Országos SM Napon lesz, de a videó széles körű nyilvánosságot is kap. A forgatáson való részvétel feltétele, hogy a résztvevők a helyszínen egy írásbeli nyilatkozattal hozzájárulásukat adják a felvétel közzétételéhez.

Helyszínek és dátumok:

 • Budapest – 2021. augusztus 16. hétfő 9 óra 30
  Piknik Kert – Városliget
  (Stefánia út és az Ajtósi dürer sor kereszteződésétől 20m-re a Városligetben, a Mőcsényi Mihány botanikus kertben)
  Szervező: Gáll György – pranesvara@gmail.com
 • Hatvan – 2021. augusztus 24. kedd 9 óra
  Grassalkovich-kastély – Kossuth tér 3.
  Szervező: Nagyné Siraky Szilvia – sirakyszilvia@gmail.com
 • Szeged: – 2021. augusztus 29. vasárnap 9 óra
  Agóra – Kálvária sugárút 23.
  Szervező: Mindszenti Andrea – mindszentiandi@gmail.com

A szervezők azt kérik, hogy akik csatlakoznának a tánchoz, az alábbi oktatóvideók alapján készüljenek fel, illetve e-mailben vegyék fel a kapcsolatot a helyi csapatvezetőkkel. Az sem baj, ha nem megy egyben a koreográfia, hiszen a klip néhány másodperces vágásokból áll össze.

AZ OKTATÓVIDEÓK ITT ÉRHETŐK EL

AZ SM VILÁGNAPI FELHÍVÁS ÉS AZ ALAPTÁNC ZENÉVEL ITT LÁTHATÓ

Scroll to top