Országos összefogás az SM egyesületi vezető mögött

2016. március 22. | Aktuális, Közösség

Ismét beválasztották a Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedékek Kollégiumába a több civil szervezet jelöltjeként induló gyulai Herczegné Szabó Mariannát — közölte a kérdéssel kapcsolatos sajtótájékoztatón Alt Norbert gyula alpolgármester. A küldött a Békés Megyei SM Egyesület elnöke, aki évek óta dolgozik a civilszervezetek megerősítésén és támogatásán.

Amint arról a Beol.hu beszámolt, a kollégiumba való bekerülésre huszonnégyen kandidáltak. Az első szavazás során kiestek, akik 10 százaléknál kevesebb szavazatot kaptak a civil elektoroktól, a második körben Herczegné Szabó Marianna 185 vokssal, a második legjobb eredménnyel került a testületbe. Az első körben egyébként rá adták le a legtöbb szavazatot.

Alt Norbert hangsúlyozta: a civil vezető nem csak a gyulai és a Békés megyei civilek bizalmát élvezte, de az ország számos szervezete sorakozott fel mögé, hogy folytathassa a megkezdett tevékenységét.

Herczegné Szabó Marianna elmondta: a munkát várhatóan március 30-án kezdik meg.

— Továbbra is minden tudásommal azon leszek, hogy a lehető legjobban képviseljem a civilek ügyét. Legyen szó működési vagy szakmai pályázatokról. A teljes választás és az előkészületek során is érezhető volt a támogatás a mellettem álló civil szervezetek részéről — fogalmazott a régi-új kollégiumi tag.

Scroll to top