SM egyesületvezető lett az év embere Békésben

2016. február 11. | Aktuális, Közösség, SM Cikkek

Összefogott az online SM közösség is, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu versenyében idén Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete elnöke érdemelte ki az év embere díjat.

— Milyen érzések munkálnak most Önben?
— Egy izgalmas, egyben felemelő időszakon vagyunk túl, és óriási elismerésnek tartom, hogy az olvasók szavazatai alapján én érdemelhettem ki a megtisztelő címet. Rendkívül szoros verseny alakult ki, amelyben nagyszerű személyiségekre voksolhattak az érdeklődők. Számomra nagyon erős megerősítést is jelent a rengeteg rám leadott szavazat, az a rokonszenv, ami végig áradt felém Gyulán és a megye több helyén is. Egy valamit ígérhettek, még többet fogok dolgozni a Sclerosis Multiplexes betegért, és ha lehetőségem lesz rá, a Nemzeti Együttműködési Alap Újnemzedék kollégiumában a megyei és városi civilekért.

— Ha jól hallottuk, egész kis szurkolói klubok is alakultak, amelyek tagjai az Ön sikeréért szorítottak.
— Valóban Gyulán, Mezőhegyesen és Dombegyházon is rengetegen szorítottak nekem, munkatársaim mindenben mellettem álltak, sőt még Skóciából is akadt lelkes szurkolóm egy volt kollégám személyében. Folyamatosan érkeztek a jelzések, hogy miként áll az internetes szavazás. Többen is napi rendszerességgel hívtak, biztattak, mellettem álltak. Mások, a gyulai piacon működő adományboltunkba hozták be az újságból kivágott szelvényeket. Nagyon jó érzés volt mindezt átélni. A gyulai emberek pedig most is bizonyították azt a példátlan összefogást és összetartást, ami egyébként is jellemzi a várost. Nagyon őszintén úgy gondolom, hogy ez nem elsősorban az én sikerem, hanem azé a csapaté, amellyel folyamatosan, évek óta együtt dolgozunk, és azoké a szavazóké, akik segítettek, hogy a mai napig eljussunk. Még örömtelibb számomra, hogy a kitüntető díjat éppen Sarkadon vehettem át, ahová gimnáziumba jártam.

— Mi a véleménye, a mostani elismerés és folyamatos jelenlétük a helyi, illetve megyei civil életben, mennyire segít elfogadtatni Sclerosis Multiplexes betegeket?
— Ez az egyik legfontosabb célunk, amihez a nyilvánosságra elengedhetetlenül szükség van. Az SM egyik jellemző tünete például, hogy a betegek mozgása egy idő után nehézkessé, külső szemlélő számára dülöngélővé válik. Munkánknak éppen ezért megkerülhetetlen része a tájékoztatás, a pontos információk átadása, hogy a társadalom tisztában legyen azzal, mi is történik a Sclerosis Multiplexes betegekkel. Egyebek mellett ezért is hoztuk létre a gyulai piacon az SM Adományboltot, amely már két éve működik sikerrel. Akik betérnek hozzánk, akik megfordulnak a piacon, folyamatosan szembesülnek azzal, hogy a betegség létezik, hogy oda kell figyelni egymásra.

— Aki Önt ismeri, tudja, hogy mindig új tervek megvalósításán dolgozik. Melyek a közeljövő legfontosabb feladatai?
— A közelmúltban ért véget önkéntes programunk, a résztvevők kezét azonban egy pillanatra sem engedtük el. Tartjuk a kapcsolatot, folytatjuk a közös munkát. Már említett adományboltunk két éves, a működésének színvonalát szeretnénk megtartani, ha lehetséges emelni. Az SM betegek számára nagyon fontos, hogy a lehetőség szerint minél több hazai és külföldi programon, versenyen vegyenek részt. Egyesületünk ehhez igyekszik minden támogatást megadni, hiszen egyáltalán nem egyszerű az utaztatás, de a rendezvények mentálisan rengeteget jelentenek a résztvevők számára. Gyakran 20-30 tagú különítménnyel utazunk egy-egy ilyen programra. Emellett – ahogy korábban említettem – tagja vagyok a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedék kollégiumának, ahol tavasszal új választás lesz. Bár eredetileg nem szerettem volna indulni, a helyi civilek, városvezetők meggyőztek, hogy folytassam a munkát, így hamarosan egy újabb szavazás vár rám. Szeretném hatékonyan és eredményesen képviselni ezentúl is a civil szervezeteket.

Forrás: BEOL.hu

Scroll to top