Ünnepelt a 25 éves Békés megyei SM egyesület

2014. december 8. | Aktuális, Kiemelt, Közösség

Fennállásának 25. évfordulóját, a fogyatékkal élők világnapját, valamint az önkéntesek világnapját köszöntötte a Békés megyei SM egyesület december 6-i rendezvényén Gyulán

A megyei SM szervezet az évforduló alkalmából ünnepi közgyűlésre hívta tagságát, támogatóit és pártolóit. A köszöntőkkel, ebéddel, tortával és a Mikulás látogatásával is színesített rendezvényen mintegy hetvenen – többek között a megyei SM szervezet partnerszervezeteinek képviselői, önkéntes segítők és a szervezetet régóta támogató patrónusok is részt vettek.

A rendezvényen Fazekasné dr. Magda Erzsébet, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexesek Egyesülete Egészségügyi és Szociális Alapítványának kuratóriumi elnöke beszámolt az alapítvány munkájáról, kiemelve azt a támogatást, amit a Nemzeti Együttműködési Alap biztosított a megpályázott szakmai programhoz és az alapítvány működéséhez. Szó esett arról is, hogy a kapott adományok és az adó 1%-ának felajánlásából származó források is nélkülözhetetlenek voltak a másik alapítványi cél, a betegek szociális támogatásának biztosításához. Szóba került a betegek Abilimpián – a készségek és képességek játékos vetélkedőjén – való részvétele is, amely az alapítvány célkitűzésével összhangban 2014-ben is egészségügyi rehabilitációval kombinált program volt.

Scroll to top