Pályázat társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére

2016. június 21. | Aktuális

Akár betegszervezetek számára is fantázia lehet a társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére kiírandó pályázatnak, amelyre ugyan csak 2016. szeptember 1-től lehet benyújtani pályázatokat, viszont érdemes időben megkezdeni a felkészülést.

Cél a már működő civil és nonprofit szervezetek, már működő társadalmi vállalkozások dinamizálása és stabilizálása – piacképes termékek és szolgáltatások előállításának ösztönzése révén, fenntartható üzleti modell alapján – tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozása érdekében. Az intézkedés kiemelt célja a társadalmi célú vállalkozások ösztönzése és támogatása révén olyan szervezetek foglalkoztatási potenciáljának megerősítése, amelyek ötvözik az üzleti valamint a társadalmi szempontokat.

Pályázat kódja: GINOP-5.1.3.-16

A rendelkezésre álló forrás: A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 milliárd forint.

A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 24 – 900 db.

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek:

A projektek keretében a már működő civil és nonprofit szervezetek, már működő társadalmi vállalkozások dinamizálásához és stabilizálásához kapcsolódó tevékenységek támogathatóak a tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozása érdekében.

Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek:

– Célcsoporttag – új munkavállaló foglalkoztatása
– Piacra jutás támogatása
– Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság
– A projekt menedzsmentjével kapcsolatos tevékenységek 15 millió Ft-ot meghaladó támogatási igény esetében

További részletek a pályázati felhívást közzétevő Pályázatok.org oldalon, ide kattintva érhetők el.

Scroll to top