Program indul az SM betegek segítéséért

2018. június 18. | Aktuális

A nyíregyházi SM Centrum ad otthont annak a programindító tanácskozásnak, amely keretében elindul egy SM betegeket támogató program a következő időszakban.

A Magyar Sclerosis Multiplex Betegekért Alapítvány (MSMBA) 7,4 millió forintot nyert a FOF2018/56 kódszámú pályázat keretében. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolításában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” – FOF2018 című pályázati programon az MSMBA a “Hálózatalakítás és komplex szolgáltatásfejlesztés a sclerosis multiplexszel élő betegek ellátására” című pályázatával szerepelt sikeresen.

EMMIA pályázat révén hat megyében (Békés, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg) tudnak szolgáltatásokat, rehabilitációs lehetőséget nyújtani SM betegek számára. A program részleteiről Fazekasné dr. Magda Erzsébet programmenedzser, az MSMBA ügyvezető titkára tart tájékoztatást 2018. június 20-21-én Nyíregyházán az együttműködésben résztvevő megyei SM egyesületek képviselői számára.

A meghívó és a szakmai program itt érhető el PDF formátumban.

Scroll to top