Programindító tanácskozás Nyíregyházán

2018. június 23. | Aktuális

Az SM betegek speciális rehabilitációs igényei is napirendre kerültek Nyíregyházán, a június 20-21-én tartott programindító tanácskozáson.

A Magyar Sclerosis Multiplex Betegekért Alapítvány (MSMBA) által működtetett nyíregyházi SM centrum adott otthont annak a programindító tanácskozásnak, amely révén a következő hónapokban hat megyében tudnak a többi között otthoni gondozásban, rehabilitációban segíteni az érintett betegeknek. Az együttműködésben résztvevő megyei SM egyesületek képviselői megismerték a program részleteit, az elvárásokat, az ütemtervet, a jelenleg nappali ellátást nyújtó intézményben bemutatták a sclerosis multiplex betegek egyedi rehabilitációs igényeit, annak lehetőségeit és korlátait.

EMMIA Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolításában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” – FOF2018 című pályázati programon az MSMBA a “Hálózatalakítás és komplex szolgáltatásfejlesztés a sclerosis multiplexszel élő betegek ellátására” című pályázatával szerepelt sikeresen: az MSMBA 7,4 millió forintot nyert a FOF2018/56 kódszámú pályázat keretében szolgáltatások nyújtására és a szakemberek továbbképzésére.

Scroll to top