Új elnök az Európai SM Platform élén

2022. július 1. | Aktuális

A német Herbert Temmes váltja a spanyol Pedro Carrascalt az Európai SM Platform elnökeként.

Herbert Temmes

Herbert Temmes

Az újonnan megválasztott EMSP- elnök, Herbert Temmes hosszú ideig a Német Sclerosis Multiplex Társaság (DMSG) Saar-vidéki regionális tagozatának ügyvezetőjeként dolgozott, majd a németországi szövetségi szervezet ügyvezető igaz- gatója lett, ekkor – 2019 februárban – csatlakozott az EMSP végrehajtó bizottságához. Herbert Temmesnek mintegy két évtizedes tapasztalata van a régiós, nemzeti és nemzetközi téren is aktív civil betegszervezetek működésében.

A leköszönő Pedro Carrascal ügyvéd, édesanyja betegsége nyomán került kapcsolatba a sclerosis multiplexes szervezetekkel és kezdett dolgozni a betegek érdekében. Hazájában az EME (Sclerosis Multiplex Spanyolország), a Biscayai SM Társaság és a Baszk SM Alapítvány vezetője, 2007 óta a Sclerosis Multiplex Nemzetközi Szövetség (MSIF) elnökségi tagja. A 2012-ben létrehozott spanyol „Neuroalianza” (a neurodegeneratív betegségek spanyol szövetsége) és a 2014-ben alapított „Plataforma de Pacientes” (a spanyolországi betegeket tömörítő betegszervezetek ernyőszervezete) egyik támogatója. Pedro Carrascal 2012. szeptemberben lett tagja az Európai SM Platform végrehajtó bizottságának, 2017-től alelnök lett, majd 2018. júniustól látta el az elnöki feladatokat.

Jelen cikk a Multiplex Magazin 2022/1. lapszámában jelent meg. Az országos betegedukációs lap kiadója a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete.

Scroll to top