Fotó: Délmagyar.hu

Újrahasznosítják magukat a Csongrád megyei SM betegek

2016. április 25. | Kiemelt, Közösség

A Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete a mórahalmi erdei iskolába szervezett négynapos alkotótábort.

– Van olyan betegtársunk, aki ágyhoz kötött volt, depresszióban szenvedett, ki se mozdult otthonról, de most ő is itt van velünk, és fest. Büszke vagyok arra, hogy elszigetelten élő emberek is itt vannak, és aktív tagjai a közösségnek – mondta Gyurácz Annamária, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületének elnöke a Délmagyarország című napilapnak.

A szervezet Ami elromlott, az sem fölösleges címmel csütörtöktől vasárnapig négynapos kézműves alkotótábort szervezett a mórahalmi Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolában.

A Csongrád megyei SM betegek, a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével alkották meg a komplex rehabilitációs rendszert ÚjrahasznoSMűhely néven. A helyi egyesület népszerűségét jelzi, hogy Budapestről, Szentendréről és Esztergomból is érkeztek alkotók.

Az újrahasznosított anyagokból készült termékeiket a Bödön piacon lehet megtekinteni, ahol adományért cserébe haza is lehet vinni az alkotásokat.

– Magunkat is újrahasznosítjuk: egyedi kézműves termékeket előállítva hasznosnak érezzük magunkat, az adományokból pedig fenntarthatóvá tesszük az egyesületünket – mondta az elnök. Munkáikból májusban Hulladékból SMart néven nyílik kiállítás.

Takács Tímea 2013-ban az interneten látott egy filmet a papírfonásról. – Az egyik kezem nem működik, de nagyon szerettem volna kipróbálni. Sokat gondolkodtam, hogyan lehet egy kézzel is megcsinálni, nem adtam fel. Kedvenc anyagom a betegtájékoztató, ezeket mindannyian kidobjuk, látni sem akarjuk, de remekül lehet belőle kosarat fonni.

Forrás: Délmagyar.hu

Scroll to top